- Cuisine: Novozélandská
- Difficulty: Medium
- 2 751 zhlédnutí
-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření1 hodina
-
Porce8
-
Celkový čas1 hodina, 30 minut
Tato výborná sladká pochoutka vznikla na Novém Zélandu, kde byste ji určitě neměli zapomenout ochutnat. My si ji dnes připravili doma a pokud umíte upéct pusinky, tak zaručeně zvládnete i mini Pavlovu. Pavlova je jeden z nejlepších a nejjednodušších začátků.
Mini Pavlova s čerstvým ovocem je lehký, lahodný, křupavý a zároveň křehký dortík s geniálně měkkým vnitřkem uvnitř. Její sladkost je zmírněna šťavnatým, trpkým ovocem, ideálně mangem či citronem, ale vnitřek mini Pavlova s čerstvým ovocem je lahodný a jemný.
Suroviny na mini Pavlova
Bílé korpusy:
- Bílky – pokojová teplota, z vajec velikosti L
- Cukr krystal / krupice – stabilizuje bílky
- Sůl – přidává se kvůli chuti, ale dodává pusinkám stabilitu
- Vanilkový extrakt – dodá mírně bělavý nádech
- Bílý vinný ocet / citronová šťáva
Krém:
- Smetana ke šlehání 31% – zabraňuje, aby se Pavlova po upečení rozmočila
- Mangová pasta – na ochucení dortíku
- Cukr moučka
- Vanilkový extrakt
Ozdoba:
- Čerstvé ovoce dle chuti
Postup na mini Pavlova
- Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 105°C a připravíme plechy, které vyložíme pečícím papírem a dáme stranou.
- V připravené míse smícháme bílky, ocet nebo citronovou šťávu, sůl a mixérem mícháme při nízkých otáčkách, dokud směs nezačne pěnit. Postupně zvyšujeme rychlost na vysokou.
- Přidáváme cukr po 1 lžíci a po každém přidání pokračujeme v míchání na vysoké otáčky, dokud se cukr nerozpustí (asi 15 sekund po každém přidání).
- Pokračujeme ve šlehání při vysokých otáčkách, dokud pusinky nedosáhnou tuhých špiček. Pusinky budou husté, bílé, lesklé, téměř nadýchané konzistence. Přidáme vanilkový extrakt a mícháme na nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
- Nabereme (asi ⅓ hrnku) těsto do 8 kopečků na připravený plech a lžící uhladíme do 8 hnízd, vzdálených od sebe několik centimetrů.
- Ihned vložíme do trouby, pečeme na 105°C a sušíme cca 1 hodinu. Po uplynutí této doby troubu vypneme a jen malinko pootevřeme dvířka (vložíme mezi dvířka vařečku) a takto necháme korpusy dojít, dokud v troubě úplně nevychladnou. Jakmile korpusy vychladnou, půjdou dobře odlepit od pečícího papíru.
- Připravíme šlehačku tak, že ve velké míse smícháme hustou smetanu ke šlehání, moučkový cukr, vanilkový extrakt a elektrickým mixérem šleháme, dokud není smetana hustá a nevytvoří se tuhé špičky. Asi tak 1/4 dáme stranou a opatrně vmícháme mangovou pastu. Množství přizpůsobíme dle chuti (na jednu mini pavlovu pro mne osobně stačí necelá čajová lžička. Do “hnízda” pavlovy rovnoměrně naneseme mangovou šlehačku. Navrch dáme šlehačku a poté dozdobíme čerstvým ovocem.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Bílé korpusy
Krém
Ozdoba
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review