Mini Pavlova s čerstvým ovocem

mini Pavlova
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    8
  • Ready In
    1 hodina, 30 minut

Tato výborná sladká pochoutka vznikla na Novém Zélandu, kde byste ji určitě neměli zapomenout ochutnat. My si ji dnes připravili doma a pokud umíte upéct pusinky, tak zaručeně zvládnete i mini Pavlovu. Pavlova je jeden z nejlepších a nejjednodušších začátků.

Mini Pavlova s čerstvým ovocem je lehký, lahodný, křupavý a zároveň křehký dortík s geniálně měkkým vnitřkem uvnitř. Její sladkost je zmírněna šťavnatým, trpkým ovocem, ideálně mangem či citronem, ale vnitřek mini Pavlova s čerstvým ovocem je lahodný a jemný.

Suroviny na mini Pavlova

Bílé korpusy:
  • Bílky – pokojová teplota, z vajec velikosti L
  • Cukr krystal / krupice – stabilizuje bílky
  • Sůl – přidává se kvůli chuti, ale dodává pusinkám stabilitu
  • Vanilkový extrakt – dodá mírně bělavý nádech
  • Bílý vinný ocet / citronová šťáva
Krém:
  • Smetana ke šlehání 31% – zabraňuje, aby se Pavlova po upečení rozmočila
  • Mangová pasta – na ochucení dortíku
  • Cukr moučka
  • Vanilkový extrakt
Ozdoba:
  • Čerstvé ovoce dle chuti

Postup na mini Pavlova

  • Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 105°C a připravíme plechy, které vyložíme pečícím papírem a dáme stranou.
  • V připravené míse smícháme bílky, ocet nebo citronovou šťávu, sůl a mixérem mícháme při nízkých otáčkách, dokud směs nezačne pěnit. Postupně zvyšujeme rychlost na vysokou.
  • Přidáváme cukr po 1 lžíci a po každém přidání pokračujeme v míchání na vysoké otáčky, dokud se cukr nerozpustí (asi 15 sekund po každém přidání).
  • Pokračujeme ve šlehání při vysokých otáčkách, dokud pusinky nedosáhnou tuhých špiček. Pusinky budou husté, bílé, lesklé, téměř nadýchané konzistence. Přidáme vanilkový extrakt a mícháme na nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
  • Nabereme (asi ⅓ hrnku) těsto do 8 kopečků na připravený plech a lžící uhladíme do 8 hnízd, vzdálených od sebe několik centimetrů.
  • Ihned vložíme do trouby, pečeme na 105°C a sušíme cca 1 hodinu. Po uplynutí této doby troubu vypneme a jen malinko pootevřeme dvířka (vložíme mezi dvířka vařečku) a takto necháme korpusy dojít, dokud v troubě úplně nevychladnou. Jakmile korpusy vychladnou, půjdou dobře odlepit od pečícího papíru.
  • Připravíme šlehačku tak, že ve velké míse smícháme hustou smetanu ke šlehání, moučkový cukr, vanilkový extrakt a elektrickým mixérem šleháme, dokud není smetana hustá a nevytvoří se tuhé špičky. Asi tak 1/4 dáme stranou a opatrně vmícháme mangovou pastu. Množství přizpůsobíme dle chuti (na jednu mini pavlovu pro mne osobně stačí necelá čajová lžička. Do “hnízda” pavlovy rovnoměrně naneseme mangovou šlehačku. Navrch dáme šlehačku a poté dozdobíme čerstvým ovocem.

 

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Bílé korpusy

Krém

Ozdoba

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..